Jucariile din lemn, excelente pentru dezvoltarea cognitiva a copilului

Lemnul a fost primul material utilizat pentru jucariile pentru copii si bebelusi, principala modalitate de distractie a celor mici. Sunt la fel de distractive, desi nu au lumini si nici nu emit sunete, dar au o componenta educationala ridicata.

Inca din momentul in care cel mic poate sta in sezut, jucariile din lemn sunt prima alegere a parintilor, dat fiind ca pot fi folosite multi ani de acum inainte, chiar si in activitatile educative de la scoala.

Altfel spus, de jucariile si puzzle-urile din lemn copiii nu se vor plictisi niciodata. Iar pe Papucila.ro vei gasi o gama larga de astfel de jucarii, la preturi foarte accesibile, perfecte spre a fi oferite copiilor.

Tipuri de jucarii din lemn, in functie de varsta

Jucariile din lemn sunt impartite pe mai multe categorii de varsta, de la cele pentru copii mici, sub 3 ani, pana la categoria prescolarilor si chiar a scolarilor. In continuare sunt copii pentru care telefonul sau tableta nu prezinta interes, ci prefera sa se joace cu aceste jucarii din lemn.

Iata cateva jucarii din lemn, in functie de grupa de varsta:

  • Jucarii din lemn stil abac – ideale pentru copiii de gradinita si de clasa pregatitoare, cu ajutorul carora cei mici vor invata diverse operatii matematice;
  • Antemergatoarele din lemn – potrivite pentru bebelusii care invata sa mearga, fiind perfecte pentru dezvoltarea abilitatilor motrice;
  • Jucariile din lemn de tras sau bancurile de lucru – ideale pentru toddlerii care invata formele si culorile;
  • Bucatariile din lemn pentru copii – ideale pentru fetite si baietei, cu ajutorul carora isi dezvolta creativitatea si abilitatile sociale;

De ce sa optezi pentru jucariile din lemn? Iata cateva avantaje:

  • Vopseaua este pe baza de apa, deci este sigura pentru copii;
  • Sunt create din materiale naturale, deci ecologice;
  • Sunt 100% sigure pentru copiii de toate varstele;
  • Lemnul este regenerabil, deci contribuim la procesul de reciclare.

Pe langa aceste avantaje, jucariile din lemn sunt prima alegere a parintilor care cauta accesorii rezistente in timp, durabile, greu de stricat, ce pot fi transmise din generatie in generatie. Mai mult, jucariile din lemn contribuie la dezvoltarea imaginatiei copilului, antrenandu-le coordonarea, le dezvolta abilitatile cognitive pe care le vor folosi in viitor in viata de zi cu zi.

Aceleasi jucarii din lemn sustin procesul de gandire, ii incurajeaza sa socializeze cu alti copii, cu fratii sau cu parintii lor, antrenandu-i la joaca.

Beneficiile jocului de puzzle pentru copiii de toate varstele

Puzzle-ul este un joc interactiv si ditractiv, pentru toate varstele, care stimuleaza gandirea si testeaza rabdarea. Astfel, cu greu cei mici se vor plictisi un puzzle, pentru ca la finalul completarii, cel mic va avea un sentiment puternic de satisfactie.

Puzzle-ul este un joc interesant care pune accent pe comunicare, stimuland copiii sa spuna ceea ce vad in imagini, ce culoare are fiecare piesa in parte, le imbunatateste totodata orientarea spatiala si coordonarea mana-ochi, le dezvolta capacitatea de a identifica mai bine dimensiunile si de a identifica formele.

Pentru a determina copilul sa renunte usor, usor, la telefon si la tableta, pentru a umple in mod placut timpul celui mic, sunt recomandate jocurile tip puzzle din lemn, foarte distractive.