Garanția produselor

Papucilă / Suport clienți / Garanția produselor

1. Garantia este asigurata de vanzator, prin REPARATIE. Reparatia se realizeaza intr-un termen de maxim 15 de zile de la data primirii produsului in service. In cazul in care produsul nu poate fi reparat va fi inlocuit.
2. Nu se acorda garantie pentru daune provocate din cauza: 
· neglijentei sau neatentiei cumparatorului, lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc.;
· greselile de utilizare sau intretinere (etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, setari si instalari incorecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor etc.) ;
· produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.)
· reparatiilor efectuate de persoane neautorizate, de schimbari a starii originale a bunului, de influentele naturale (rugina, etc.), pastrare in conditii improprii;
· deteriorarii si pagubelor mecanice datorate transportului necorespunzator, a deplasarii imprudente, utilizarii necorespunzatoare, intemperiilor;
· forta majora, cazul fortuit, alte cauze de exonerare de raspundere pentru vanzator;
· lipsa pazei, urmata de evenimente care afecteaza bunul.
3. In garantie nu sunt incluse consumabilele.
4. Durata medie de utilizare a bunului este de 6 (sase) luni.
5. Daca in timpul garantiei ( TG ) intervine un defect, reclamatia va fi insotita de prezentul document ce serveste drept certificat de garantie conform Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, republicata, insotit de factura si documentele de plata aferente.
6. TG curge de la data livrarii produsului si se prelungeste cu timpul scurs de la data repunerii in stare de functionare. Prelungirea se consemneaza in certificatul de garantie de catre unitate de service; Bunul va sta in service maxim 15 zile de la data primirii.
7. Pentru jucarii : Produsele de uz curent (de exemplu jucarii din plastic, jucarii din lemn, jucarii din plus, plastelina, etc ) nu beneficiaza de garantie de folosinta (comerciala).
Totusi, potrivit legislatiei in vigoare, toate produsele comercializate pe papucila.ro beneficiaza de garantie de conformitate si pentru vicii ascunse. Astfel, oricare produs care nu are aceleasi calitati ca si produsele care au fost prezentate ca mostre sau model, nu corespund oricarui scop declarat pe site-ul nostru sau nu isi pastreaza parametrii de calitate si performanta normale pentru astfel de produse, se considera lipsa de conformitate si beneficiaza de garantie de conformitate. Produsul care nu este conform sau prezinta vicii ascunse vor fi fie inlocuite, fie restituita contravaloarea acestora in cazul in care nu pot fi inlocuite. Garantia este de 90 zile si se acorda doar pentru defectele de fabricatie, sub rezerva respectarii conditiilor de transport, manipulare, depozitare si exploatare.
10.Garantie comerciala. Garantia comerciala este conform certificatului de garantie emis de catre producator, in functie de categoria de produs si reprezinta perioada in care consumatorul beneficiaza de reparatii gratuite din partea vanzatorului/producatorului.
11.Garantia de conformitate. Toate produsele beneficiaza, prin lege, de garantia de conformitate care reprezinta perioada legala de 2 ani in care consumatorului i se aduce produsul la conformitate in mod gratuit. Conformitatea se refera la caracteristicile produsului oferite consumatorului prin publicitatea aferenta facuta de vanzator/producator.
In cadrul termenului de garantie de conformitate producatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform LG449/2003, Art.11, Alineat 2. Perioada de timp stabilita de remediere a reparatiei nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului.
Conform OG21/1992 vanzatorul este obligat sa-i furnizeze consumatorului: certificat de garantie (doar pentru produsele de folosinta indelungata), manual de instructiuni/utilizare.
ATENTIONARE SPECIALA! Atragem atentia ca, uneori, datorita manipularii incorecte a coletelor de catre firma de curierat, produsul/produsele pot ajunge in stare defectuoasa. Daca acest lucru se intampla, va rugam sa intocmiti, impreuna cu reprezentantul curierului, un proces verbal de constatare deficiente si sa ni-l aduceti la cunostinta urgent! In lipsa acestui proces verbal, orice reclamatii ulterioare nu pot fi luate in considerare de catre firma de curierat, si, implicit, de catre noi.